preskoči na sadržaj

Strukovna škola Pula

Login
Tražilica
Webmail

Virtualna šetnja

EU projekt

Katalog knjižnice

Medijska pismenost

 

 

Kalendar
« Listopad 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 7. 2022.

Ukupno: 88537
Ovaj mjesec: 3096
Ovaj tjedan: 742
Danas: 13
Pekar

Pekar obavlja poslove preuzimanja brašna i drugih materijala za proizvodnju pekarskih proizvoda. Pekar strojno i ručno miješa i oblikuje tijesto, nadzire proces dizanja tijesta prije i za vrijeme pečenja. Kontrolira i čisti pekarske strojeve i otprema proizvode do potrošača. Može raditi u industrijskoj proizvodnji pekarskih proizvoda te u obrtništvu. Za ovo je zanimanje karakterističan rad u noćnoj smjeni, iako pekari rade i danju i noću. Rade stojeći, uz povremeno hodanje i sagibanje tijela. Pekari trebaju biti čvrste tjelesne građe, spretnih prstiju i ruku, razvijenog opipa, mirisa i ukusa te razvijenog smisla za oblikovanje. Zapreke za obavljanje poslova ovog zanimanja su teže kronične bolesti unutrašnjih organa, alergijske Bolesti dišnih puteva, sve kožne bolesti te oštećenja ruku, nogu i kralježnice.

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Prehrambeni praktikum.mp4

preskoči na navigaciju