preskoči na sadržaj

Strukovna škola Pula

Login
Webmail

Virtualna šetnja

EU projekt

Katalog knjižnice

Medijska pismenost

 

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisni linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 7. 2022.

Ukupno: 66256
Ovaj mjesec: 675
Ovaj tjedan: 262
Danas: 84
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Listopad u znaku kave
Autor: Ana Milovan, 23. 10. 2023.

Učenici tehničari nutricionisti i pekari sa svojim stručnim nastavnicama svoju su pažnju i ove školske godine posvetili jednome od najpopularnijih napitaka. Riječ je o kavi čiji se dan obilježava u  listopadu. Tim su povodom istražili kako je kava došla u Europu iz svoje domovine Etiopije, karakteristike uzgoja biljke kavovac, energetsku vrijednost kave, pozitivna i negativna djelovanja kofeina na organizam kao i kulturu i tradiciju ispijanja kave u različitim zemljama svijeta.

Učenici 4.b. razreda (tehničari nutricionisti) s nastavnicom Ivanom Koić prigodno su obilježili Svjetski dan kave. Uz toplu šalicu kave, upoznali su se s njezinim utjecajem na organizam i s nekoliko vrsta kave. 

Učenici 3. d razreda (pekari) sa svojom nastavnicom Marijom Došen uz kavu su pripremili i ukusna peciva.

Učenici 4. d razreda (tehničari nutricionisti) sa svojom nastavnicom Marinom Jantoš Grubešić proveli su senzorsku analizu kave. Analizirali su tri uzorka kave na sljedeće parametre:

  • izgled zrna
  • izgled napitka
  • miris napitka
  • okus i aroma napitka.

Tko je kava pobjednica, odnosno kakvi su rezultati senzorske analize donosi video koji su pripremili učenici sa svojim nastavnicama.






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju