preskoči na sadržaj

Strukovna škola Pula

Login
Pisane provjere

Okvirni vremenik pisanih provjera šk. god. 2018./19.

predavanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sadržajan i zanimljiv program u Strukovnoj školi Pula povodom Festivala znanosti
Autor: Ana Milovan, 10. 5. 2022.

U Strukovnoj školi Pula, od 2. do 7. svibnja, održao se čitav niz zanimljivih radionica i aktivnosti u sklopu Festivala znanosti, manifestacije koja se kontinuirano organizira od 2003. godine sa svrhom popularizacije znanosti.

Učenici su bili itekako motivirani za istraživanje i stjecanje novih znanja, a njihove nastavnice kreativne u osmišljavanju predavanja, prezentacija, pokusa, radionica i aktivnosti u skladu s ovogodišnjom temom Festivala - život.

Život je ono što se događa dok smo mi zauzeti
pravljenjem drugih planova. (John Lennon)


Nastavnica Mirna Gruić s učenicima 2. d razreda (smjer tehničar nutricionist) u sklopu aktivnosti „Zazeleni svoj prostor“ (Botanika) presađivala je začinsko i drugo bilje koje je po završetku aktivnosti stavljeno na prozorske daske na hodnicima škole. S učenicima 4. b razreda (smjer tehničar nutricionist) nastavnica Gruić provela je vježbu pod nazivom „Tajni život mikroorganizama u kavi“.

Nastavnica Iva Pujić s učenicima 1. d razreda (smjer pekar) organizirala je radionicu „Životno pletenje“. Praveći pekarske proizvode i koristeći razne tehnike pletenja, poigrali su se raznim dodatcima kao što su paprika i kurkuma kako bi obogatili i uljepšali svoje radove. U radionici "Vrijeme je za nešto slatko" nastavnica Pujić s učenicima 2. d razreda (smjer tehničar nutricionist) izrađivala je razne vrste pekmeza, marmelade i džema. Učenici su na radionici naučili koja je razlika u njihovoj proizvodnji. Po završetku radionice zasladili su se svojim slatkim proizvodima podijelivši ih s ostalim učenicima u školi.

Nastavnica Ivana Koić s učenicima 4. a razreda (smjer kozmetičar) provela je radionicu izrade krema  od prirodnih sastojaka. Izrađivali su kreme s dodatkom mace rata od vlasca i cvijeta nevena. Za vrijeme radionice posjetili su ih učenici 4. b razreda (smjer tehničar nutricionist). Učenice 4. a sa svojom mentoricom Kojić ispričale su što sve rade na kozmetologiji i pokazali kako se izrađuju kreme. Tijekom radionice učenici 4. b razreda isprobali su i ostale proizvode koje su napravile učenice 4. a razreda.

Nastavnice Mateja Lukac i Ines Brkić s učenicima 2. b i 2. d razreda (smjer tehničar nutricionist) izrađivale su različite prirodne sapune.

Nastavnica Irena Pastrovicchio s 1. d razredom (smjer stolar) organizirala je radionicu procjene starosti drva „Koliko imam godina?“.

Fotogalerija: 

http://ss-strukovna-pu.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=75

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju