2019-05-16 09:47:04 Izvanučionička nastava: IZO - Balići, San Servolo, Institut za poljoprivredu i turizam i Veleučilište u Poreču Učenici 3. i 4. razreda, tehničari nutricionisti, posjetili su u pratnji nastavnica Elvedine Korda i Marine Grubešić u petak, 3. 5. 2019. prehrambene pogone u Istri, Institut za poljoprivredu i turizam te Veleučilište u Poreču. Jutro je započelo posjetom pekare IZO - Balići gdje su vidjeli strojeve i tehnologije dobivanja pekarskih proizvoda koje su i sami kušali. Nakon svježih i ukusnih krafni posjetili su novu, modernu pivovaru San Servolo u Bujama te vidjeli strojeve i sirovine za proizvodnju raznih vrsta piva. U Poreču, na Institutu za poljoprivredu i turizam, dobili su obilje informacija o maslinovom ulju i vinu, senzorskoj ocjeni kao i Propisima koje moraju zadovoljavati kada se stavljaju na tržište. Izvanučionička nastava se nastavlja posjetom Veleučilištu Poreč i njihovom vinskom podrumu gdje su mnogi studenti napravili svoje prvo vino (Arman, Kozlović, Matošević...). Učenici su dobili informacije o nastavku obrazovanja na Veleučilištu. Posjet završava vođenom senzorskom degustacijom istarskih vina teran i malvazija. Fotografije u galeriji ovdje |
Strukovna škola Pula |