2019-04-15 12:57:20

Dobre Grnčaroski: "Vidim - ne vidim"

U Čitaonici dnevnog tiska Središnje knjižnice u Puli 8. travnja 2019. otvorena je izložba „Vidim – ne vidim“ nastavnika Strukovne škole Pula Dobrivoja Grnčaroskog. Izložba je realizirana pod pokroviteljstvom Vijeća makedonske nacionalne manjine.

U nastavku slijedi tekst iz opisa izložbe preuzet sa stranica Gradske knjižnice i čitaonice Pula (http://www.gkc-pula.hr/hr/dogadanja/?post_id=1796&post_slug=dobre-grncaroski-predstavlja-se-izlozbom-vidim-ne-vidim):

Autor, Dobre Grnčaroski, u svojim radovima jasno iscrtava, formulira, oblikuje misao o životu, postojanju, doživljaju trenutka, dubini duše. Kombinira vješto lazurne i prozirne slojeve emocija s formom koja je čvrsto slikarski definirana. Potezi su sigurni, kontrolirani, plohe se povećavaju, autor promišlja poteze i vodeći se u principu toplo-hladnim kontrastom, čvrste boje – zasićenim kontrastom, stvara izrazito kolorističke radove. Predstavlja apstrakciju s dinamičkim kompozicijama, snažnim koloritom, senzibilnim zasićenjem boje i novim pokušajem doživljaja prolaznosti.


Strukovna škola Pula