preskoči na sadržaj

Strukovna škola Pula

Login
Tražilica
Pisane provjere

Okvirni vremenik pisanih provjera šk. god. 2018./19.

predavanja
Vijesti iz knjižnice

Školska knjižnica u vrijeme epidemije uzrokovane virusom COVID-19

U školskoj knjižnici Strukovne škole Pula zbog epidemije uzrokovane virusom COVID-19 rad će biti organiziran prema Smjernicama Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo od 4. rujna 2020. (u privitku).

Zasad nije dopušteno ulaziti u školsku knjižnicu. Vraćanje knjiga bit će organizirano na ulazu u školu: knjige koje se žele vratiti, odlagat će se u za to predviđene kutije.

Knjige koje se žele posuditi naručuju se putem e-maila (ana.sarcevic8@skole.hr), Loomena ili ispunjavanjem obrasca za posudbu koji se nalazi pored kutija za povrat knjiga, a koji se nakon popunjavanja odlaže u za to predviđenu kutiju na ulazu u školu.

Za pregled dostupne građe koristiti se može katalog školske knjižnice dostupan ovdje: http://library.foi.hr/lib/index.php?B=1227

Virtualna knjižnica Strukovne škole Pula i dalje je dostupna na istoj adresi: https://sites.google.com/view/knjiznica-strukovne-skole-pula/naslovna gdje se mogu pronaći kvalitetne poveznice na besplatno dostupne izvore: lektire (e-lektire), časopise, enciklopedije, rječnike, obrazovne materijale itd.

 

 


Raspored i upute za vraćanje knjiga

 

Drage učenice i dragi učenici,

molim vas da obratite pozornost na ovu obavijest i plakate koje sam izradila kako bi vam olakšala vraćanje knjiga na siguran način.

Učenici završnih razreda dužni su sve posuđene knjige vratiti u školsku knjižnicu, a bilo bi poželjno da to učine i učenici ostalih razreda. Popise dužnika poslala sam vašim razrednicima tako da možete provjeriti koje knjige morate vratiti, u slučaju da ste zaboravili. Možete i mene pitati, naravno.

Ako živite izvan Pule i nikako ne možete doći do škole vratiti posuđene knjige, pošaljite mi e-mailom (ana.sarcevic8@skole.hr) svoje ime i prezime, razred i naslove knjiga koje ste posudili kako bih vam mogla produžiti posudbu do rujna, odnosno početka sljedeće školske godine.

Kao i do sada, moći ćete posuditi knjige za čitanje tijekom ljetnih praznika, ali je svaku posudbu potrebno najaviti ranije e-mailom, na Loomenu ili telefonski.

Molim vas da se držite uputa za vraćanje posuđenih knjiga kao i rasporeda vraćanja koji se nalaze u privitku.

Zahvaljujem i lijepo pozdravljam!

Knjižničaka Ana Milovan

         


 

Noć knjige 2020. u Strukovnoj školi Pula: Knjiga koja je promijenila moj svijet

Drage učenice i dragi učenici,

sigurno postoje knjige koje su vas taknule na poseban način, knjige koje su vas inspirirale i knjige nakon kojih niste bili isti, knjige koje su vas promijenile. Možda je to samo jedna knjiga, a možda je strip. Podijeli na Padlet ploči svoje iskustvo čitanja, možda potakneš nekoga da pročita baš tvoju knjigu. Zalijepi na ploču najdraži citat ili samo navedi ime i prezime autora i naslov: https://padlet.com/anasarcevic8/ztdzsxtjy9xbq8y6

Pretražite brojne programe i akcije organizirane u Noći knjige 2020. i ne zaboravite da s knjigom niste izolirani!

https://nocknjige.hr/


 

Obilježimo Dan planeta Zemlje kod kuće!

Danas, 22. travnja, obilježava se Dan planeta Zemlje kako bi se ljudi potaknuli na razmišljanje i djelovanje koje će smanjiti štetni utjecaj na okoliš. Dan planeta Zemlje ove godine slavi svoj 50. rođendan pod sloganom "Djelovanje u borbi protiv klimatskih promjena i ublažavanju njihovih posljedica".  

Razmislimo što možemo učiniti za planet Zemlju i svojim konkretnim potezima pomozimo njegovu očuvanju svaki dan! 

https://www.youtube.com/watch?v=a2LbZywh5XQ

[Filmska večer OFF] Svjetska premijera filma 'Priča o plastici'

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da se, iz sigurnosti svoga doma, pridružite svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma “Priča o plastici”. Ovaj je film dio još jedne “filmske večeri OFF” koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja od 20:00. Rezervirajte svoje mjesto!

https://zelena-akcija.hr/hr/projekti/aktualni_projekti/skole_odrzivosti_obrazovanjem_do_aktivnog_gradanstva_i_drustvene_jednakosti/filmska_vecer_off_svjetska_premijera_filma_prica_o_plastici


 

Proslavimo Svjetski dan umjetnosti!

Na rođendan Leonarda da Vincija (15. travnja) odlukom UNESCO-a slavi se u cijelom svijetu Svjetski dan umjetnosti.  Proslavimo ga čitajući knjige o modernoj umjetnosti! Muzej Guggenheim učinio je dostupnim više od 200 e-knjiga kao dio projekta digitalizacije knjiga iz umjetnosti i kataloga izložbi.

Guggenheim Museum Releases Over 200 Modern Art Books Online for Free


 

Virtualna knjižnica Strukovne škole Pula

Za vrijeme trajanja nastave na daljinu školska je knjižnica Strukovne škole Pula zatvorena, ali je zato otvorena virtualna, dostupna kao Google Sites web stranica na sljedećoj poveznici:

https://sites.google.com/view/knjiznica-strukovne-skole-pula/naslovna

Virtualna knjižnica zamišljena je kao digitalna podrška

  • učenicima, u svladavanju nastavnog gradiva jer su na jednom mjestu okupljeni razni pouzdani izvori, lektire, knjige, časopisi...;
  • nastavnicima, u kreiranju nastavnih sadržaja, pretraživanju informacija i upotrebu materijala uz reguliranje autorskih prava.

Školska knjižničarka na raspolaganju je vezano za pretraživanje izvora i knjiga, uključena je u virtualnu zbornicu i virtualne učionice, a možete joj pisati na e-mail: ana.sarcevic8@skole.hr ili putem Google obrasca.

preskoči na navigaciju