preskoči na sadržaj

Strukovna škola Pula

Login

__________________________________________________

Virtualna knjižnica Strukovne Škole Pula

Virtualna knjižnica Strukovne škole Pula

Tražilica
Pisane provjere

Okvirni vremenik pisanih provjera šk. god. 2018./19.

predavanja
Lektirni naslovi

Poštovani roditelji i učenici, ovdje (priloženi dokumenti) možete pronaći popis lektira za tekuću 2016./2017. godinu. 
 

Postoji bezbroj razloga zbog kojih je dobro i važno čitati knjige. Knjiga će vas okupirati duže od bilo kojeg filma, omogućuje vam da koristite svoju maštu i izvučete pokoju poruku, ali to nisu jedini razlozi da se uhvatite knjige. Donosimo vam top 6 razloga.

  1. OŠTAR UM - Dobra knjiga je više nego zanimljiv način da ispunite popodne, zaposlite svoje sive ćelije, upijajte riječi, dajte lice i izgled svakom liku, riješite misterij, ili pokušate da predvidite što će se sljedeće dogoditi. I dok se zabavljate, također učite važne lekcije i činjenice koje vam mogu koristiti kasnije u životu. 
  2. OBOGATITE SVOJ RJEČNIK- Uz knjigu će te vjerojatno proširiti svoj rječnik  i naučiti nekoliko novih riječi. Najbolje u svemu tome je da sve to dolazi lagano i prirodno. 
  3. KREATIVNOST - Informacije iz knjiga koje čitate vam mogu pomoći da unaprijedite svoj posao, steknete veće komunikativne sposobnosti i poboljšate svoj status u društvu. Knjige koje su poslovnog karaktera mogu vas motivirati i dati vam nove ideje. Nove ideje su ključ uspjeha, a svi znamo da ideje mijenjaju svijet u kome živimo. Uz knjige možete postati bolji pisac, umjetnik, čak vam mogu pomoći da odlučite čime ćete se u životu baviti. 
  4. UŽIVAJTE U AVANTURAMA - Dvorci, zmajevi, hrabri vitezovi i dvorske dame nisu baš stvari s kojima se susrećemo svakodnevno, a to je još jedna od razloga da čitate više knjiga. Sve što vam je potrebno je dobra knjiga i možete raditi sve o čemu ste sanjali – letjeti na zmaju, živjeti u mitološkom mjestu, letjeti u svemirskom brodu, spasiti svijet, biti dio važnog povijesnog događaja, ili uživati u romansi, bez straha da završite sa slomljenim srcem!
  5. OTKRIJTE PO KOJU MUDROST - Knjige su prepune mudrosti, naučit će  vas da svaki junak ima svoje strahove, da su anti-heroji često najhrabriji, da se dobre stvari događaju nakon teških izbora, da su ljudski karakteri poput luka i imaju mnogo slojeva, od kojih nisu svi dobri, ali ni loši.
  6. NAUČITE NEŠTO NOVO - Mnoge, divne knjige su bazirane na povijesnim činjenicama o kojima možda ne znate ništa, ukoliko ste spavali na satovima povijesti, ali dodajte neki zanimljiv zaplet i naučit će te mnogo više o velikim bitkama od ljudi koji su zapravo hvatali bilješke na predavanjima.

(preuzeto s www.jabuka.tv)

 

Trebate lektiru, a u školskoj knjižnici je više nema?

Potražite eLektiru!

Na stranicama eLektire  pronađite cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire. Besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 200 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali. Cilj projekta je na Webu objaviti sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova!

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi. Ako ne znate koja je vaša korisnička oznaka ili zaporka, obratite se administratorici vaše škole ili matične ustanove.

Pristupiti eLektiri možete klikom na sliku ispod teksta.

 

 

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju