preskoči na sadržaj

Strukovna škola Pula

Login
Tražilica
Pisane provjere

Okvirni vremenik pisanih provjera šk. god. 2018./19.

predavanja
Lektirni naslovi

Poštovani roditelji i učenici, ovdje (priloženi dokumenti) možete pronaći popis lektira za tekuću 2016./2017. godinu. 
 

Postoji bezbroj razloga zbog kojih je dobro i važno čitati knjige. Knjiga će vas okupirati duže od bilo kojeg filma, omogućuje vam da koristite svoju maštu i izvučete pokoju poruku, ali to nisu jedini razlozi da se uhvatite knjige. Donosimo vam top 6 razloga.

  1. OŠTAR UM - Dobra knjiga je više nego zanimljiv način da ispunite popodne, zaposlite svoje sive ćelije, upijajte riječi, dajte lice i izgled svakom liku, riješite misterij, ili pokušate da predvidite što će se sljedeće dogoditi. I dok se zabavljate, također učite važne lekcije i činjenice koje vam mogu koristiti kasnije u životu. 
  2. OBOGATITE SVOJ RJEČNIK- Uz knjigu će te vjerojatno proširiti svoj rječnik  i naučiti nekoliko novih riječi. Najbolje u svemu tome je da sve to dolazi lagano i prirodno. 
  3. KREATIVNOST - Informacije iz knjiga koje čitate vam mogu pomoći da unaprijedite svoj posao, steknete veće komunikativne sposobnosti i poboljšate svoj status u društvu. Knjige koje su poslovnog karaktera mogu vas motivirati i dati vam nove ideje. Nove ideje su ključ uspjeha, a svi znamo da ideje mijenjaju svijet u kome živimo. Uz knjige možete postati bolji pisac, umjetnik, čak vam mogu pomoći da odlučite čime ćete se u životu baviti. 
  4. UŽIVAJTE U AVANTURAMA - Dvorci, zmajevi, hrabri vitezovi i dvorske dame nisu baš stvari s kojima se susrećemo svakodnevno, a to je još jedna od razloga da čitate više knjiga. Sve što vam je potrebno je dobra knjiga i možete raditi sve o čemu ste sanjali – letjeti na zmaju, živjeti u mitološkom mjestu, letjeti u svemirskom brodu, spasiti svijet, biti dio važnog povijesnog događaja, ili uživati u romansi, bez straha da završite sa slomljenim srcem!
  5. OTKRIJTE PO KOJU MUDROST - Knjige su prepune mudrosti, naučit će  vas da svaki junak ima svoje strahove, da su anti-heroji često najhrabriji, da se dobre stvari događaju nakon teških izbora, da su ljudski karakteri poput luka i imaju mnogo slojeva, od kojih nisu svi dobri, ali ni loši.
  6. NAUČITE NEŠTO NOVO - Mnoge, divne knjige su bazirane na povijesnim činjenicama o kojima možda ne znate ništa, ukoliko ste spavali na satovima povijesti, ali dodajte neki zanimljiv zaplet i naučit će te mnogo više o velikim bitkama od ljudi koji su zapravo hvatali bilješke na predavanjima.

 

(IZVOR)

 


 

Trebate lektiru, a u školskoj knjižnici je više nema?

Potražite e-Lektiru!

Na portalu e-Lektire pronađite cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire. Besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 200 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali. Cilj projekta je na Webu objaviti sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova!

Za pristup sadržaju morate se prijaviti svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, kojega ste dobili u svojoj školi ili ustanovi. Ako ne znate koja je vaša korisnička oznaka ili zaporka, obratite se administratorici vaše škole ili matične ustanove.

 

Detaljnije upute:

 

preskoči na navigaciju