preskoči na sadržaj

Strukovna škola Pula

Login
Pisane provjere

Okvirni vremenik pisanih provjera šk. god. 2018./19.

predavanja
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Financijska edukacija - posjet predavača iz Hrvatske narodne banke
Autor: Ana Milovan, 17. 4. 2019.

Interaktivna predavanja o djelovanju Hrvatske narodne banke i o financijskoj pismenosti učenicima Strukovne škole Pula 17. travnja održali su predavači iz Hrvatske narodne banke Ivana Pižir i Josip Pintarić. Učenicima 2. c, 2. d, 3. a i 4. b razreda, koji prema školskom programu ove godine imaju predmet Politiku i gospodarstvo, njihova će predavanja biti jako korisna.


Nakon ravnateljevih uvodnih riječi Ivana Pižir govorila je o tome što sve spada u djelokrug rada središnje banke Republike Hrvatske i o monetarnoj politici. Uspjela je jednostavnim riječima pojasniti učenicima i one teže pojmove. Nakon nje jednako je zanimljivo i poučno o financijskoj pismenosti izlagao Josip Pintarić, navodeći mnoge primjere. Pitanja i bliski primjeri olakšali su razumijevanje nekih situacija u kojima se već jesu, ili tek hoće u budućnosti naći učenici (otvaranje bankovnih računa, pokretanje štednje, nedovoljna informiranost prilikom podizanja kredita, opasnosti od mjera osiguranja kredita, detaljno čitanje ugovora, razni financijski rizici…).

Svi su učenici dobili brošure i letke s dodatnim informacijama i obrazloženjima, a također i simpatičan paket kovanog novca koji se može koristiti ili sačuvati za uspomenu, posebno vrijednu nakon uvođenja eura koje Hrvatsku očekuje.

Napisala: Nicole Legović ("Žuti list")Priloženi dokumenti:
IMG_0639.JPG (4.62 MB)
IMG_0636.JPG (5.31 MB)
IMG_0655.JPG (4.94 MB)
IMG_0642.JPG (4.40 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju